Tvarohovo-citrónová bábovka v bezlepkové variantě

Citrónová bábovka

Ingredience:

  • 150 g másla
  • 100 g březového cukru (popřípadě sladidlo xylitol)
  • 4 vejce
  • 200 g mandlové mouky
  • 500 g Jaroměřického tvarohu
  • 2 lžičky prášku do pečiva
  • kůra a šťáva z jednoho citrónu

Postup:

  1. Předehřejeme si troubu na 170°. Do mísy dáme máslo, cukr, žloutky, citrónovou šťávu a kůru a vše rozmixujeme do světlé pěny. Práci usnadní elektický ponorný mixér. Do směsi přidáme tvaroh a opět ho dobře rozmixujeme. Je důležité, aby se suroviny spojily a nebyly ve žlotkové pěně tvarohové hrudky.
  2. Do mandlové mouky nasypeme prášek do pečiva a spojíme s tvarohovou hmotou. Na závěr velmi zlehka přimícháme vyšlehané bílky.
  3. Silikonovou formu je možné lehce vymazat máslem. Těsto vlijeme do formy a pečeme zhruba 55 minut.

Zpět>>
Brněnské komunikace
Mizuno
SKINS
MT Novák
Šmakoun
posilovna Průvan
Jaroměřická mlékárna
© Copyright durdiakova.cz
WD