LOW carb pizza ze šmakouna

Na velkou pizzu pořebujeme zhruba dvě krabičky balení šmakouna. Já osobně pro pizzu používám příchuť s provensálským kořením, která dodá těstu italskou chuť. Na spojení těsta použijeme jedno vajíčko. Dále pak mozzarelu, kvalitní šunku a scherry rajčata. Pro zvíraznění chutí je vhodné použít i bylinky. Například čerstvou bazalku. 

  • 4 válečky šmakouna
  • 1 vajíčko
  • mozzarela
  • scherry rajčata
  • šunka
  • bylinky
  • olivový olej

Šmakouna nastrouháme a spojíme pomocí vajíčka dohromady. Vznikne nám lepkavé těsto, které natlačíme do silikonové formy na pizzu. Formu položíme na plech a vložíme do předem rozehřáté trouby. Pečeme cca 15 - 20 min při 160 °C. Dle libosti na těsto rozprostřeme mozzarelu, kvalitní šunku a scherry rajčata. Vložíme zpět do trouby a společně necháme dopéct ještě asi 20 min při stejné teplotě.

Zpět>>
Brněnské teplárny
Šmakoun
posilovna Průvan
Jaroměřická mlékárna
© Copyright durdiakova.cz
WD