Fitness roláda ze šmakouna

Šmakouní roládu zvládnou i malé děti a díky svému složení obsahuje i vysoké množství bílkovin.

Suroviny na těsto:

  • 100 g válečku Šmakouna švestka/skořice
  • 2 žloutky
  • 1 odměrka čokoládového proteinu (v mém případě Scitec Nutrition)
  • 1 - 2 jogurty Skyr (1 Skyr natur 140 g = 33,6 % doporučené denní dávky bílkovin)
  • 2 lžíce kakaa
  • chia gel (asi dvě lžíce chia semínek nabobtnaných přes noc ve vodě)
  • sníh ze dvou bílků
  • 1/2 prášku do pečiva

Náplň:

  • 2 Ricotty nebo 250 g kostkového Jaroměřického tvarohu (Riccota je jemnější)
  • 100 g válečku Šmakouna švestka/skořice
  • sezónní ovoce (v mém případě třešně)
  • 1 lžíce arašídového másla crunchy
  • plátková želatina (nemusí být)

Šmakouní váleček najemno nastrouháme, přidáme žloutky, čokoládový protein, jogurt, kakao, chia gel, prášek do pečiva. Opatně vmícháme vyšlehaný sníh.

Rozetřeme na pečící papír. Pečeme na 180° cca 12 min.

Na upečenou placku si položíme ještě jeden pečící papír a placku převrátíme. Sloupneme papír a necháme zcela vychladnout. 

Na náplň vyšleháme Riccotu s nastrouhaným druhým válečkem Šmakouna. Přidáme ovoce a popřípadě i arašídové máslo (jen upozorňuji, že náplň po arašídovém másle výrazně změní chuť). Polovinu sáčku plátkové želatiny připravíme dle návodu a nalijeme do směsi. Necháme zchladnout. Náplň rovnoměrně rozetřeme na placku a zarolujeme do tvaru rolády. Druhá varianta je, že placku překrojíme v polovině. Na 1/2 rozetřeme náplň do vyšší vrstvy a 2/2 placky opatrně položíme na náplň. V podstatě vytvoříme napodobninu Míša řezů. Chladíme v lednici.

Zpět>>
Brněnské teplárny
Šmakoun
posilovna Průvan
Jaroměřická mlékárna
© Copyright durdiakova.cz
WD